Nyxtovioi

About Music Night And More..

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Καθήκοντα ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών
PostPosted: 12 Oct 2009, 18:21 
Special member

διαλογος στο φορουμ του ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.
Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού

ΒΑΡΒΑΡΑ έγραψε:
Δεν έχω πρόβλημα να φέρω τον τίτλο βοηθός νοσηλευτού αφού αυτό λέει και ο τίτλος σπουδών μου αλλά να τον φέρω και να πράττω σαν βοηθός νοσηλευτή και όχι όποτε μας συμφέρει να είμαι νοσηλευτής...Πιστεύω να έγινα κατανοητή σε αυτό ..το πρόβλημα δεν είναι εκεί όμως το πρόβλημα είναι πως τόσα χρόνια τα νοσοκομεία δούλευαν με αυτούς που τώρα λέγονται βοηθοί νοσηλευτών και ακόμη δουλεύον με αυτούς μέχρι να υπάρξει κορεσμός και να μας πετάξουν σε φροντιστές ασθενών ή οτιδήποτε άλλο δηλαδή τόσα χρόνια δεν είμασταν παράνομοι? Απλά πιστεύω πως θα έπρεπε να υπήρχε μια ποιο ίση αντιμετώπιση γενικά από όλους αλλά δυστυχώς είναι απλά ένα απατηλό όνειρο ...Από την άλλη είμαι άξια να κάνω νυχτερινά μόνη μου ή οτιδήποτε άλλο αλλά παρόλα αυτά είμαι απλά ένας βοηθός ? Η νοσηλευτική είναι μία και είναι ένα επάγγελμα που ειλικρινά δεν μπορούν να το κάνουν όλοι πρ'επει να το αγαπάς να νοιάζεσαι για τον συνάνθρωπό σου δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα και δυστυχώς μου φαίνεται παράλογο να μου πέρνουβ το δικαίωμα να μπορώ να βοηθήσω σε οποιαδήποτε κατάσταση τον συνάνθρωπό μου λέγοντάς μου πως είμαι παράνομη και ότι μπορεί να διωχθώ ποινικά ...Και αφού δεν με καλύπτει ο νόμος να πράττω νοσηλευτικές πράξεις γιατί ακόμη να κάνω βάρδιες μόνη μου ενδοφλέβια μόνη μου (ιατρική πράξη αν δεν κάνω λάθος) αιμοληψίες μόνη μου και βοήθεια στον γιατρό για διασωλήνωση μόνη μου? Δεν πρέπει να έχω έλεγχο από νοσηλευτή ?και αν όχι έλεγχο να τα κάνει ο νοσηλευτής και εγώ να τον βοηθώ ?Τώρα είμαι ικανό να κάνω τα πάντα αλλά μετά όχι?Τώρα βολεύονται με μας αλλά μετά όχι? Δεν μπορώ να ασκήσω το επάγγελμα που αγάπησα τόσο πολυ γιατί θα πρ'επει να φοβάμαι μήπως διωχθώ ποινικά ?Και αν ναι γιατί να μην κάνουμε κάτι γι αυτό όλοι μαζί ώστε να αναβαθμιστούμε και να μην υποβαθμιστούμε ? Αν ήθελα να γίνω φροντιστής ασθενών δεν θα σπούδαζα την διετούς και έπειτα τον β κύκλο όπως τον ονόμασαν για να γίνω φροντιστής ...Αδελφή νοσοκόμα θέλω να είμαι και να μπορώ να δουλεύω ανθρώπινα και με ίση αντιμετώπιση ...Δυστυχώς όμως αυτό δεν βλέπω ποτέ να γίνεται το μόνο που βλέπω είναι να υποβαθμιζόμαστε αντί να αναβαθμίζουμε το επάγγελμά μας και να γίνει ένα όπως στο εξωτερικό ..Δηλαδή εμείς πάμε να γίνουμε ο βοηθός του βοηθού και που θα καταλήξει αυτό?Είναι ένα καλύτερο μέλλον για ποιον?Είναι πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα αλλά ποτέ κανείς μα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε δεν αναρωτήθηκε που θα πάει αυτή η κατάσταση? ας κοιτάξουμε λίγο ποιο βαθειά τα πράγματα και ας ενωθούμε να βρεθεί για όλους μια λυση και να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ...

Profile  

Post subject: Re: Καθήκοντα ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών
PostPosted: 12 Oct 2009, 18:21 
Special member

Βαρβάρα, πάλι δε μου απάντησες τι λες όταν σε ρωτάνε τι επάγγελμα κάνεις....
Με συγχωρείς, αλλά θα ήθελα πολύ να μου πεις αν απαντάς "νοσηλευτρια" ή "βοηθός νοσηλευτή". Έχει σημασία για μένα να απαντήσεις ακριβώς πάνω σε αυτό. Άλλο το ότι δεν έχεις πρόβλημα να χρησιμοποιείς τον όρο "βοηθός νοσηλευτή". Έχει μία κάποια απόσταση από αυτό που ενδεχομένως δηλώνεις...
Από τη στιγμή που είσαι βοηθός νοσηλευτή είτε το δηλώνεις είτε όχι, προβλέπεται να κάνεις όλες τις νοσηλευτικές πράξεις είτε το θέλεις είτε όχι. Αυτό σημειώνεται ξεκάθαρα στα επαγγελματικά σου (ΜΑΣ) καθήκοντα. Στην τελευταία παράγραφο. Μετά από ανάθεση. Νομίζεις ότι οι νοσηλευτές έχουν πρόβλημα να σου αναθέσουν καθήκοντα...?
Άρα δεν έχει νόημα να ψάχνεις στους νόμους παραθυράκια και μπαλκονόπορτες που να αναιρούν την τελευταία παράγραφο του νόμου που περιγράφει τα επαγγελματικά σου καθήκοντα.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ, να "παρίσταται" ο νοσηλευτής. Μπορεί άνετα να στο αναθέσει. Ο Άγγελος το απόγευμα θα κάνει αυτό. Η Βαρβάρα τη νύχτα θα κάνει αυτό. Και βέβαια το "αυτό" είναι το "όλα"... Τα κάνεις όλα ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙΣ. Αυτό λέει ο νόμος.
Στο νόμο ή υπακούς Ή ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙΣ. Ανατροπή...? Μπρρ.... Αυτά είναι "ουτοπικά"... Ε, αφού είναι "ουτοπικά", μην παραπονιόμαστε για την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. Ας είμαστε ρεαλιστές!! Ας συνεχίσουμε ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ!! Ο ρεαλισμός πάνω από όλα...
Γι αυτό ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΞΥΡΙΖΑ!! Η αστική τάξη μας αγαπάει.... και φτιάχνει ωραίους νόμους...Ψηφίζουμε και ΚΚΕ!! Μιας και ακόμα περιμένω να διαβάσω έστω και μία αράδα στον Ριζοσπάστη για τους Βοηθούς (των) φυσικοθεραπευτών που "αποκλείστηκαν" από το ΝΠΔΔ των φυσικοθεραπευτών....
ΑΠΑΝΤΩ ΣΑΝ ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ -ΤΡΙΑΣ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΑΚΕΡΑΙΟ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΙΩΚΩΜΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΘΕΛΩ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΗΣΥΧΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΚΑΛΥΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΕΝΕ ΟΤΙ ΔΙΩΚΕΤΕ ΠΟΙΝΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ...ΕΙΜΑΙ ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ-ΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΣΚΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΕΧΩ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΩΙΝΕΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΑΞΩ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΡΝΗΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΗΣΥΧΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ...ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΩ ΤΙΣ ΒΑΡΔΙΕΣ ΜΟΝΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΚΑΝΩ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΙ ΕΙΜΑΙ ? ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΠΟΙΟΥ? ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΕΞΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΛΕΓΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΕΡΕΖΑ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ....ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΕΚΤΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΕ Η ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ....

Profile  

PostPosted: 12 Oct 2009, 18:24 
Special member

Απ: Καθήκοντα ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών
από orderly » Πέμ Δεκ 20, 2007 11:56 pm

ΒΑΡΒΑΡΑ έγραψε:
ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΛΕΞΑ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΙΑΛΕΞΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟ ΛΕΤΕ ΑΥΤΟ ΕΓΩ ΘΑ ΤΟ ΛΕΓΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΕΡΕΖΑ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ....ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΔΕΚΤΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΕ Η ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ....[/b][/color]

Δηλαδή, αν σε δέχονταν στην ιεραποστολή ως ΔΕ, δε θα σε απασχολούσε το πρόβλημα των Βοηθών Νοσηλευτών?

από smarp » Παρ Δεκ 21, 2007 12:27 am

Στην δική μου μητρόπολη έκαναν οταν ήμουν φοιτήτρια ιεραποστολή σε κάποιο μέρος της Αφρικής αυτή την στιγμή μου διαφεύγει ζητούσαν και νοσηλέυτριες είχα πάρει πληροφορίες και μου έιπαν οτι μπορεί να πάνε και φοιτητές και απο όποια σχολή θέλουν είχα ρωτήσει για μία συνάδερφο δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια τι γίνετε στις υπόλοιπες μητροπόλεις αλλά απο την στιγμή που το επιθυμείς γιατί να στο αρνηθούν δεν έχω ακούσει οτι δεν μπορούν να πάνε ΔΕ αν και δεν το γνωρίζω οπως ανέφερα
Επίσης γράφεις οτι στο δικό σου τμήμα οι ΤΕ κάνουν μόνο πρωινά τι τμήμα είναι αυτό που η προισταμένη κάνει διακρίσεις εις βάρος άλλων συναδέρφων εγώ δεν το έχω ξαναδεί.
Τα βραδινά δηλαδή τα κάνουν μόνο οι ΔΕ και δεν κάνουν διαμαρτυρία για αυτό;
Στο δικό μου αυτό δεν συμβαίνει ούτε στα υπόλοιπα αλλά δεν έχω ακούσει να μου λενε κάτι τέτοιο συνάδερφοι απο άλλα νοσοκομεία.
Μπορεί να μου πει κάποιος συνάδερφος αν του συνέβει κάτι παρόμοιο; Μου είχε πει παλιότερα συνάδερφος μου που ήταν στην παθολογική οτι η προισταμένη τις ειχε κάνει κατι παρόμοιο συνέχεια βραδινά και 3 Σ/Κ βάρδια αυτό συνεχίστηκε για καιρό οπου πήγε στην διευθύνουσα και λύθηκε το πρόβλημα αλλα αυτό γινότανε σε μια όχι σε πολλούς!!!
Απο την στιγμή που δεν υπάρχει προσωπικό και η ΤΕ και η ΔΕ θα κάνει βάρδια μόνη της, πράγματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα αλλά θα τα κάνει δυστυχώς η κατάσταση αυτή είναι όλοι μας θέλουμε κάποια στιγμή να διορθωθεί και να υπάρχει προσωπικό.
Εγώ προσωπικά έχω αναφέρει οτι κάνω τα πάντα χωρίς διακρίσεις οπως και οι υπόλοιποι και φορεία έχω κουβαλήσει, και γιαγιάδες και παπούδες εχω καθαρίσει και ένα σωρό άλλα αλλά τα κάνω γιατί πρέπει να τα κάνω αλλά και γιατί το θέλω.
Και εσείς πρέπει κάποια στιγμή οπως είπε ο orderly να κάνετε την δική σας ομοσπονδία γιατί τα προβλήματα του κλάδου σας είναι πολλά στα οποία συμφωνώ και εμείς δεν πάμε πίσω.
Τελευταία επεξεργασία απο smarp την Παρ Δεκ 21, 2007 12:30 am,

Profile  

PostPosted: 12 Oct 2009, 18:26 
Special member

Απ: Καθήκοντα ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτών
από xristosasp » Παρ Δεκ 21, 2007 3:22 pm

dystixos ayta poy anaferi i barbara ginonte. mexri prosfata kai sto diko moy tmima.eixa na do sabatokyriako 12 evdomades. alla emeis eimaste periptosi. mono na skeftis oti metakinise olo to nosileytiko prosopiko apo ta posta toy (20/12) giati kateybikame enomeni me diko mas psifodeltio gia to syllogo tou nosokomeioy.
xristosasp

Δημοσ.: 58
Εγγραφη: Τρί Νοέμ 07, 2006 12:54 pm Ώπα ρε Χρήστο. Μισό να πούμε.
Τα εσώψυχα που μας λέει η Βαρβάρα και η κάθε Βαρβάρα, δεν έχουν σχέση με το πρόβλημα των Βοηθών Νοσηλευτών.
Το πρόβλημα των βοηθών νοσηλευτών, δεν είναι ούτε η ιεραποστολή (οι χώρες του Τρίτου Κόσμου -και όχι μόνο...-, έχουν χορτάσει από το τυχοδιωκτικό αλητοπαπαδαριό και τους επιγόνους του: "ΜΚΟ" τις λένε...), ούτε η "κάλυψη" στις βάρδιες από Νοσηλευτή, ούτε περισσότερο η.... ΕΝΕ.
Το πρόβλημα των βοηθών νοσηλευτών συνίσταται στο ότι ενώ κάνουν ΟΛΕΣ τις εργασίες που προβλέπει ο ΝΟΜΟΣ για τους ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, παραμένουν ΚΑΘΗΛΩΜΕΝΟΙ, κυρίως σε ό,τι αφορά την πρόσβασή τους στην ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ (πανάθλια η αναλογία των εισακτέων Βοηθών), και επομένως στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ, ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΗ και ΙΕΡΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΞΕΛΙΞΗ.
Πρόκειται για ΣΤΥΓΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, με την ηθική ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ -ΥΛΙΚΟΤΑΤΗ!!- διάστασή της.
Σε αυτή την περίπτωση, κάποιοι είναι οι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ και κάποιοι οι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ.
Δέχομαι ότι οι ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, συχνότατα, ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ από την ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ των Βοηθών. Μόνο που αυτό, ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, δεν βάζει τους νοσηλευτές στη μεριά των εκμεταλλευτών, μιας και οι ίδιοι αποτελούν ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΩΝ.
Γιατί, αλήθεια, ποιος δίνει το δικαίωμα στους Βοηθούς Νοσηλευτών, στις Πρακτικές, στις αποκλειστικές και πάει λέγοντας, να ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ενώ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ? Και ποιος δίνει το δικαίωμα στους πολιτηκάντηδες, στις υπουργάρες και στους συνδικαλισταράδες τους, να αποκαλούν όποιον φοράει λευκή στολή ως "νοσηλευτές" (χωρίς να τους πληρώνει ως τέτοιους, χωρίς να τους αναγνωρίζει ουσιαστικά ως τέτοιους, χωρίς ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΒΟΗΘΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ, καθηλώνοντας τα δικαιώματα ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ).
Δεν έχει κανένα νόημα, αντίθετα κάνει πολύ μεγάλη ΖΗΜΙΑ, να χτυπάς φιλικά την πλάτη των βοηθών, σημειώνοντας πως "όλοι ίδιοι είμαστε", "όλοι νοσηλευτές είμαστε" και διάφορες τέτοιες ΧΟΝΤΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ. Κάνουν ζημιά γιατί ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ και ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ την παρούσα άθλια κατάσταση.
Το ζήτημα είναι άλλο και αλλού: Από τη στιγμή που οι Βοηθοί Νοσηλευτών κάνουν ΚΑΙ τη δουλειά των ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ, σημαίνει ότι χρειαζόμαστε ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΟΗΘΟΥΣ. Τις "αναλογίες", μεταξύ νοσηλευτών και βοηθών, της "διεθνούς βιβλιογραφίας", τις έχω γραμμένες. Μαλακίες τυπωμένες σε χαρτί είναι. Αν θέλουμε ουσιαστική αναβάθμιση στην παρεχόμενη φροντίδα, θέλουμε ΜΟΝΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ. Το να βαυκαλιζόμαστε ότι επιτελούμε... λειτούργημα, αλλά να προσκυνάμε αυτούς που ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ [Πρωτόπαπες, Αβραμόπουλους, παπαδαριό που διδάσκει....ταπείνωση και υπομονή, και τα υπόλοιπα λαμόγια του κερατά], μου φέρνει αηδία. Πάει αυτό.
Από τη στιγμή που οι Βοηθοί έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν τη δουλειά ΚΑΙ των ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ -μην ακούσω παπαριές για νοσηλευτικές διεργασίες κλπ...Σιγά τα ωά- τότε πρέπει να ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, να έχουν όλα τα δικαιώματα ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ των νοσηλευτών και πλέον, ΟΜΟΙΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ να κλωτσήσουμε τα γαμ*** κόμματα που έφτιαξαν τους ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ. Όχι να ψηφίζουμε τους βολευτές τους για να μας κάνουν τη προσληψούλα/μεταταξούλα/αποσπασούλα μας. Πάει κι αυτό.
Τρίτον, να πετάξουμε μακρυά μας ΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΙΕΚ, ΙΙΕΚ, ΤΕΕ, ΤΕΛ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, γιατί αυτό είναι που βάζει πλάτη να συντηρήται αυτή η κατάσταση ΜΑΖΙ ΚΑΙ Η ΑΡΑΧΤΗ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ. ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ.
Οι νοσηλευτές της ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ πρέπει να κάνουν κουμάντο ΚΙ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ/ΕΣ οι άχρηστοι/ες.
Αυτό σημαίνει "σύνδεση της θεωρίας με την παραγωγή" και όχι το να βάζουμε τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ να μας λένε τι θα μάθουμε και πόσο καιρό θα σπουδάζουμε.
Τίποτα να μη γίνει από αυτά, να η γη να και ο ουρανός.
Θα τα κάνουν οι επόμενες γενιές που θα καταλάβουν τι πάει να πει "επανάσταση" (και όχι ιεραποστολή...) και ποιανών υπόθεση είναι αυτή η "επανάσταση".

Profile  

Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ]